2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Sekmadienio popietė

Šio sekmadienio lankytinas objektas - Jama Masjid mečtė, didžiausia ir garsiausia visoje Indijoje.
Vieni iš 3 vartų

Mečetė
Kriketas - nacionalinė indų sporto šaka
 Nusprendėm, kad kitą kartą prašysim pinigų iš kiekvieno, norinčio su mumis nusifotografuoti. Pasijaučiau tikrai kaip žvaigždė, nes kas penkias minutes vis kas nors prieidavo nuotraukos, o kiekvienam žingsnyje ir taip visada mačiau atsuktas bent kelias kameras.
 Gerai, kad mamos bent vaikų nedavė palaikyti ant rankų. O vaikai patys prašosi nufotografuojami.





Minaretas, į kokį mes įlipę, tik kitoj pusėj
 Pamoka, kurią išmokom ilgam - niekada nesutikti su jokiais pasiūlymais aprodyti/palydėti/panešti. Nes paskui staiga reikia už viską susimokėti. Mūsų gidas iš pradžių irgi buvo labai draugiškas, galvojom, kad čia įeina į bilieto kainą tokia palyda. Bet visgi pasirodo ne. Jis buvo labai garsiai ir labai toli pasiųstas. O garsiai reikia šaukti todėl, kad kitaip jie nesupranta...
   Mečetėj netikėtai sutikom tris pažįstamus stažuotojus, tad ekskursija tęsėsi kartu į Raj Ghat - memorialą Mahatmai Ghandi. Jis yra parke, neįtikėtinai žaliame ir tvarkingame, pagal indiškus standartus.
 Truputis istorijos. Mahatma Ghandi buvo politinis ir ideologinis Indijos rezistencinio judėjimo prieš britų okupaciją lyderis. Jis dar vadinamas tautos tėvu. Jo gimtadienis, spalio 2, yra nacionalinė šventė ir pasaulinė diena be smurto.
Memorialas žymi vietą, kur po nužudymo Ghandi buvo kremuotas, tad vieta laikoma šventa ir įeinant į teritoriją reikia nusiauti batus.
Memorialas
Mūsų kompanija - Dushan iš Serbijos, Chuan iš Kolumbijos, Kara iš Vokietijos, Maarten  iš Belgijos ir aš.




  Na o paskui aplankėm dar vieną parką - DDA Deer Park - Elnių parkas. Ten yra mini zoologijos sodas, kur laikomi elniai. Mes jų nematėm, bet vietoj to pamatėm labai gražų saulėlydį į ežerą.
Na ir kaip visada reportažėlis iš to beprotiško Indijos gatvės gyvenimo...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą