2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Incredible India


Indijoje jeigu pirmas vaikas šeimoje gimsta mergaitė, tai laikoma nelaime. Ypač kaimuose. Ir visą likusį gyvenimą joms kalama į galvą, kad jos nieko vertos, kad jos yra blogis ir kad jos kaltos dėl visų šeimos problemų. Kodėl? Nes vestuvių metu nuotakos šeima turi sumokėti tam tikrą pinigų sumą jaunikio tėvams. Kas reiškia didžiules išlaidas šeimai. Yra vaikinų, kuriuos tėvai priverčia studijuoti techninius dalykus ir tapti inžinieriais tik todėl, kad dėl geresnio išsilavinimo vestuvių metu jaunikio šeima iš jaunosios gali prašyti daugiau pinigų. Apie jokią meilę čia nekalbama, o vaikas šitoj vietoj neturi jokios teisės prieštarauti.  Ir tai labai dažnas atvejis.

Šeima Indijoj ir paklusnumas tėvams apskritai yra aukščiau visko. Vakar su kambariokais šnekėjom, kad per visą laiką čia nematėm nei vieno vaikino/panelės, kurie būdami paaugliais bandytų kažkaip iš minios išsiskirti savo išvaizda ar elgesiu. Viskas pagal tradicijas, jokių išsišokimų.

O tėvų sprendimas labiausia jaučiamas kaip ir sakiau, vestuvių klausimu. Nes jeigu tėvams nepatinka pora, jie gali uždrausti būti kartu. Šiaurinėj Indijoj, kaimuose, kur labiausiai laikomasi senųjų tradicijų, nepaklusimas laikomas gėda šeimai ir vienintelis būdas tokios gėdos atsikartyti – abu įsimylėjėlius pakarti. Yra surenkama kaimo taryba ir priimamas sprendimas. Nesuvokiama, kodėl vyriausybė ir teismai nesiima jokių veiksmų, nes tai yra paprasčiausia žmogžudystė, bet kaip papasakojo Shamik, mūsų kursų mokytojas, vyriausybė, ypač partijos, bijo prarasti rinkėjus. Teismai po truputį pradeda kištis į tokius sprendimus, bando juos kažkaip reguliuoti, bet dar ilgas kelias laukia iki tol, kol kas nors pasikeis.

Na o grįžtant prie kasdieninio mūsų gyvenimo, tai štai kaip atrodo visi mano kaimynai. Šventėm Anjos iš Lenkijos gimtadienį indišku stiliumi.

Po šiandienos pasivažinėjimo metro vis dar jaučiu kažkieno alkūnę savo šone. Nebuvo taip blogai, kaip vaizdelyje, bet netoli to.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą