2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Ir taip kiekvieną dieną

Kaip atrodo mūsų diena?
Keliamės ryte prieš 8, papusryčiaujam, jeigu spėjam, ir važiuojam į darbą. Kadangi gyvenam tolokai, tai pasigaunam gatvėje autorikšą ir apie 20 minučių važiuojam į Akshardham metro stotelę. (Akshardham yra labai graži šventykla, tik vis neužsukam į vidų). Galėtume važiuoti ir į metro stotelę esančią prie pat namų, tačiau tada 2 kartus reikėtų pakeisti linijas, per ilgai užtrunka. Taigi nuvažiuojam iki metro, tada kaip silkės apie 20 minučių pavažiuojam 5 stoteles ir dar 10 minučių einam pėstute iki ofiso. Leidžiantis laiptais iš metro (jis yra ne po žeme, bet virš gatvių), visada pasitinka išmaldos prašantys vaikai ir rikšų vairuotojai, kurie įkyriai siūlosi kur nors nuvežti. Įdomu, per kiek laiko atsimins mūsų, vienintelių dviejų baltaodžių tame rajone, veidus?

Ofise jau tradiciškai paliekam savo pirštų atspaudus, nes jie pasiryžę tikrinti mūsų lankomumą, ir tada keliaujam kavos į McDonaldą. Jis čia mūsų išsigelbėjimas ir vienintelė civilizuota vieta rajone. Nes gatvėse  vaikšto karvės, šiukšlynas didžiausias, pilna benamių... Ir tai vadinamas verslo rajonas. Net ten, kur mes gyvenam, nėra taip blogai. Na bet nepaisant to, kava ir 10 minučių ją geriant, visada pataiso nuotaiką. Kasininkai jau mus atsimena, pasitinka išsišiepę iki ausų. Beje, aš dar kartais perku kavą iš vietinio tokio gatvės baristos. Jis jau irgi mane atsimena, nebeklausia ko norėsiu. Skani kava, su daug putų ir apibarstyta šokoladu. Tikiuosi tik kaskart pirkdama, kad pienas šviežias :) O šiaip gatvėj valgyti nesiryžtam. Užteko pamatyti, kaip mūsų buto draugai kankinosi po kelių tokių eksperimentų.

Na ofise diena tai jau laimės dalykas – arba turim darbo, arba ne. Jei turim, tai darom pristatymus, vedam mokymus, o jei ne, tai intensyviai gūglinam, klausom muzikos, Julija mokosi ispanų... Ir taip iki 18val. Tada einam pas šefą ir prašom, kad išleistų valanda anksčiau namo. Dažniausiai neprieštarauja. Na ir tada prasideda labiausiai varginantis dalykas – kelionė namo metro. Važiuojam iki pat namų, nes nesinori per kamščius kratytis su rikša ir kvėpuoti išmetamąsias dujas, kurias tau didžiulis autobusas pučia tiesiai į veidą, o rikšos vairuotojas kažkaip nesugalvoja, kad galima ir iš kito šono prie to autobuso sustoti (juk sakiau, indai ir logika...). Pakeičiam tris metro linijas, pasistumdom su minia ir maždaug per 1,5 val būnam namie. Prireikia pusvalandžio atsigauti iš komos. Na o tada pasigaminam vakarienę ir pietus kitai dienai ir planuojam vakarą.

O vakarais labai dažnai net nereikia galvoti iš tikrųjų ką veikti, nes čia kadangi baltaodžius visi myli, kasdieną vis kokiam klube yra atviros durys ir gėrimai už dyką. Norint taip galima nors ir kasdieną „klubinėti“. Kol kas mano mėgstamiausia vieta – Cafe 27 stogo terasa. Ten net sūpynės yra. Labai norėčiau nueiti čia į kokį barą, panašų į Irish Pub ar Hard Rock Cafe. Tik panašu, jog barų aplinkui nėra. Todėl jei nesinori į klubą, vakarus leidžiam namie, prie didelio virtuvinio stalo žaisdami Jungle Speed arba kokį kortų žaidimą. Juk viskas priklauso nuo kompanijos :)

O beje, apie indišką alų – jis vadinasi Kingfisher. Nieko ypatingo, man truputį beskonis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą