2012 m. sausio 23 d., pirmadienis

Savaitės atradimai

Du klausimai:
1. Kiek procentų Indijos gyventojų yra raštingi?
2. Kokios pajamos per menesį yra 70% šalies gyventojų?
Aš visiškai prašoviau pro šalį.
Atsakymai bus istorijos pabaigoje.

Paskutinių savaičių įdomybės.

Šeštadienį buvau vieno trimečio gimtadienyje. Lietuviškai mąstant, tai turėtų būti šventė vaikams su daug žaidimų, vaikiškų dainų ir šiaip visokių linksmybių. O bet tačiau indai mąsto kitaip. Prasidėjo vakaras 9val. susirinko gal 400 žmonių, iš jų buvo gal 50 vaikų. Grojo grupė gyvai, bet tiesą pasakius nesupratau, ką tiksliai, nes mergina dainavo visiškai pro šalį, o dainos buvo nuo Ronan Keating iki beveik techno, su būgnų intarpais. Jokios vaikiškos muzikos. Jokios programos. Buvo vienintelis mažas kampelis vaikams, kur jie galėjo piešti. Ir vaikščiojo po salę vienas pripūstas balionas su pandos galva. Tai vakaro esmė buvo ta, jog tėvai daug gėrė. Labai daug. Netgi sakyčiau per daug.
Tai tokie tie vaikiški indiški gimtadieniai...

Na o per paskaitas toliau diskutuojam su studentais, šviečiam juos gyvenimo klausimais. Išsiaiškinau, kad studentai veržiasi studijuoti IT. Tai pati populiariausia specialybė, nes būti inžinierium yra didžiulė garbė. Antra pagal populiarumą – medicina. Truputį kitaip, negu pas mus, ane?:)

O jei kas norėtumėte keisti kryptį ir tapti antruoju Nagliu Šulija, galit iškart važiuoti į Indiją. Orų prognozuotojų čia labai trūksta ir atlyginimai net pagal Lietuviškus standartus didžiuliai.

Nuo šiol mano mėgstamiausias greito maisto restoranas - Subway! Jie turi super duper skanių sumuštinių, į kurios prideda daug kumpio gabaliukų. Mmmmm, mėsyyyytė...

Šiandien jau šilčiau, 20 laipsnių dieną, reiškias ir naktys atšils. Tikiuosi tai ne iliuzija ir nebereikės miegoti apsikabinus šildytuvo. Mūsų šeimininkai labai stebisi, kad mums šalta, taigi sako jūs gyvenat ten, kurbūna -20. Bet mes turim centrinį šildymą!!! O indai jogai, basom kojom vaikšto bet kokiu oru. Tai aš tikiu, kad jiems jokio skirtumo.
Noriu tokios nuotraukos :)
Taigi atsakymai:
1. 12%
2. 30Lt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą