2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Sri Sri Ravi Shankar

Pirmiausia nuraminu visus - aš tikrai nenušvitau, į jokią kitą religiją neatsiverčiau ir į jokią sektą nepapuoliau. Viskas tik iš smalsumo.

Yra tokia organizacija - Art of Living. Įkūrė ją indas, Sri Sri Ravi Shankar, kurios esmė - dvasiškumo paieškos, savęs pažinimas, joga ir meditacija. Organizacija veikia visam pasaulyje, besidomintys gali daugiau pasiskaityti čia -- > http://www.artofliving.org/global/home. Iš pirmo žvilgsnio atrodo lyg ir viskas normalu. Bet nebūtų indai. Jie šitą įkūrėją nepaprastai išaukštinę ir sudievinę.

Ir atvažiavo Sri Sri Ravi Shankar susitikti su savo sekėjais. Neturiu su kuo palyginti to, ką mačiau. JAM įėjus į stadioną, žmonės šaukė, plojo, klykė, alpo. Visi norėjo pamojuoti ir pasisveikinti. Panašiausią vaizdą pas mus galima pamatyti, kai mūsų krepšininkai laimi medalius. Mikaela (ji iš JAV) sakė, kad jai panašu į Obamos atvažiavimą. Bet kažkas vis tiek ne taip, nes tas garbinimas buvo su kažkokiu perdėtu prieskoniu, perdėtu džiaugsmu. Buvo labai keista ir truputį nejauku. Pasijautėm tikrai kaip sektoj.

JIS atėjo, apsuko ratą aplink stadioną, atsisėdo į sofą ir nieko daugiau nedarė. Geras 15 minučių žmonės tiesiog šaukė, kaip JĮ myli. Tada JIS truputį pajuokavo, muzikantai pagrojo kelias dainas, visi padainavo, ir tada prasidėjo meditacija. Taip taip, 15 tūkst. žmonių meditavo. Buvo juokinga, nes kažkas aplinkui kosėjo, šnirpštė, vaikas klykė, telefonai skambėjo, bet indams buvo visiškai vienodai. Mes tik 4 užsieniečiai dairėmės aplink, vienas kitam šypsojomės ir stengėmės nesusijuokti. 

O paskui prasidėjo klausimų - atsakymų sesija. Kadangi mūsų hindi kalbos žinios yra tora tora (vos vos), tai mes labai ramiai atsistojom ir išėjom.

Tai buvo kažkas, ką sunku nupasakoti žodžiais. Kulto garbinimas kaip DIEVO.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą