2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Sekmadienio popietė

Labas rytas!
Linkėjimai iš šaldytuvo.
Naktį buvo +10, pranešama, kad dar labiau šals. O mūsų butas be šildymo ir kiaurais langais. Brrrr.... Eisim šiandien po darbo pirkti šildytuvo.


Sekmadienis kaip visada skirtas turistavimui. Buvom šįkart Akshardham - didžiuliame šventyklų komplekse. Fotografuoti viduje negalima, neleidžia net mobiliųjų telefonų įsinešti, tad visos nuotraukos iš atvirukų. Įspūdinga vieta, nepaprastai. Pradėta statyti tik 2000 metais.


 

Na o pietums nuėjom į gatvės maisto festivalį centre. Daugybė indiško maisto, tik kaip visada, man per aštraus:) Labai skaniai atrodė paneer chilla - blynas su prieskoniais, į kurį isukta ryžių miksas, pomidoras ir panner. Paneer tai tradicinis indiškas sūris, labai minkštas, panašus i piure.
 Tai, ką aš valgiau - momos. Koldūnas, į kurį įsukta troškintų daržovių. Čili padažą gražinau atgal pardavėjui.
 O pats skaniausias dalykas - desertas kulfi. Skonis kaip šerbeto, bet iš tikrųjų gaminama iš pieno, jį ilgai kaitinant.
 O kalbant apie gatvės maistą, mus patikino, kad šįkart jis labai higieniškai paruoštas ir nereikia bijoti. Kol kas viskas gerai. Na o šiaip gatvėje nevalgom, baisoka visgi. Prisivežiau nesveiką kiekį vaistų nuo viduriavimo ir skrandžio problemų, bet dar nieko neprireikė. Pabelskit į medį už mane :)

Niekaip nesuprantu, kaip indai gali dirbti šešias dienas per savaitę... Laukiu atostogų. Jau kitos savaitės tračiadienį. Jeeeee!!! Dviejų savaičių kelionė po Rajastaną, šiaurės vakarinį regioną. Taj Mahalas tekant saulei, Kūčių vakaras Jaipure, kupranugarių safaris ir Naujieji Metai indiškai. Laukiu nesulaukiu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą