Keraloj aplankėm prieskonių sodą. Nedidelis jis buvo, bet įdomybių sužinojom daug.
Prieskonių karalius – Pipiras. Jis būna trijų rūšių: žalias, juodas ir baltas. Žalias pipiras yra nesunokęs, nuskinamas po 2 mėnesių ir sudžiovinamas. Juodas pipiras noksta 8-10 mėnesių ir yra sudžiovinamas. O baltas pipiras nuskinamas po 9 mėnesių, savaitę laiko laikomas vandeny ir tik tada džiovinamas.
Prieskonių princas – Vanilė. Praeina 2 mėnesiai, kol sunoksta vaisius. Jis būna geltonas, o nuskynus ir išdžiovinus tampa juodas. Galima įdėti į vandenį ir pavirinti, gaunamas saldus sirupas arbatai arba kepiniams. O įdėjus lazdelę į stiklainį su cukrumi, cukrus įsigeria vanilės aromato.
Prieskonių princesė - Muskato riešutas.
Kobra čili pipiras. Stiprumas kaip 1000 paprastų čili pipirų.
Cinamonas. Lazdelės yra 2 tipų – tiesios ir susuktos. Tiesios gaunamos iš išorinės medžio žievės, o susuktos iš vidinės.
Kardamonas. Norint atskirti kokybišką kardamoną nuo prasto, reikia paimti saują ir pakratyti. Jei barška, reiškias kokybiškas.Indai šitą prieskonį naudoja absoliučiai visur - patiekalams, saldumynams, kavai ir arbatai. Siūlau pabandyti įsimesti jo į kavą, labai skanus kvapas :)
Gvazdikėlis. Norint nusipirkti kokybišką, reikia su nagu įspausti kotelį. Turi ištekėti aliejus.
Ciberžolė yra šaknis. Būna 3 tipų, maistą nudažo gražia geltona spalva. Vienas iš pagrindinių prieskonių indiškoj virtuvėj.
Rūta. Pasirodo naudojama kaip skausmą malšinantis kremas. Panaudojus 2 savaites skausmas negrįžta 2-3 mėnesius.
Kava. Raudonus vaisius išdžiovina, tada jie tampa juodi. Nulupus odelę viduje yra 2 sėklos – kavos pupelės. Jos būna baltos, todėl jas skrudina. Ir turime kavą.
Prieskonius indai naudoja arba atskirai, arba sumala juos į vieną krūvą ir turime Garam Masala. Galima naudoti arba miltelius arba tiesioj paimti saują iš maišiuko. Aš taip ir darau. Čia mano Garam Masala -->
Prieskonių karalius – Pipiras. Jis būna trijų rūšių: žalias, juodas ir baltas. Žalias pipiras yra nesunokęs, nuskinamas po 2 mėnesių ir sudžiovinamas. Juodas pipiras noksta 8-10 mėnesių ir yra sudžiovinamas. O baltas pipiras nuskinamas po 9 mėnesių, savaitę laiko laikomas vandeny ir tik tada džiovinamas.
Prieskonių princas – Vanilė. Praeina 2 mėnesiai, kol sunoksta vaisius. Jis būna geltonas, o nuskynus ir išdžiovinus tampa juodas. Galima įdėti į vandenį ir pavirinti, gaunamas saldus sirupas arbatai arba kepiniams. O įdėjus lazdelę į stiklainį su cukrumi, cukrus įsigeria vanilės aromato.
Prieskonių princesė - Muskato riešutas.
Kobra čili pipiras. Stiprumas kaip 1000 paprastų čili pipirų.
Cinamonas. Lazdelės yra 2 tipų – tiesios ir susuktos. Tiesios gaunamos iš išorinės medžio žievės, o susuktos iš vidinės.
Kardamonas. Norint atskirti kokybišką kardamoną nuo prasto, reikia paimti saują ir pakratyti. Jei barška, reiškias kokybiškas.Indai šitą prieskonį naudoja absoliučiai visur - patiekalams, saldumynams, kavai ir arbatai. Siūlau pabandyti įsimesti jo į kavą, labai skanus kvapas :)
Gvazdikėlis. Norint nusipirkti kokybišką, reikia su nagu įspausti kotelį. Turi ištekėti aliejus.
Ciberžolė yra šaknis. Būna 3 tipų, maistą nudažo gražia geltona spalva. Vienas iš pagrindinių prieskonių indiškoj virtuvėj.
Rūta. Pasirodo naudojama kaip skausmą malšinantis kremas. Panaudojus 2 savaites skausmas negrįžta 2-3 mėnesius.
Kava. Raudonus vaisius išdžiovina, tada jie tampa juodi. Nulupus odelę viduje yra 2 sėklos – kavos pupelės. Jos būna baltos, todėl jas skrudina. Ir turime kavą.
Prieskonius indai naudoja arba atskirai, arba sumala juos į vieną krūvą ir turime Garam Masala. Galima naudoti arba miltelius arba tiesioj paimti saują iš maišiuko. Aš taip ir darau. Čia mano Garam Masala -->
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą