2011 m. spalio 30 d., sekmadienis

Antra diena Indijoje

Po šios dienos pasivažinėjimo tapo aišku, kodėl Indijoj tiek daug šventyklų. Nes mieste toks triukšmas, kad tik šventykloj gali atsigauti ir pabūti tyloj.  Čia triukšmas visur – namie, parke, turguj, gatvėj.  Naktį būtinai kas valandą kas nors paleidžia fejerverkus. Net mūsų balkone naktį balandžiai pešasi ir į langą trankosi. Dar kartą gailiuosi, kad nepasiėmiau ausų kištukų.
Pasirodo triukšmas miegoti trukdo ne visiems
Vakar pirmą kartą mačiau gatvėj karvę. Situacija buvo tokia, kad važiuojam su rikša, mieste jau tamsu, lekiam  80km/h, vėjas košia kiaurai, ir staiga vidury kelio karvė. Tai mūsų vairuotojas ne tai kad ją aplenktų, bet jis jai pypina! Pypino tol, kol beveik įvažiavo į užpakalį. Ir tik tada milimetrų atstumu aplenkė ją. Viskas vyko važiuojant 80km/h. Kartais pagalvoju, kad reikėtų nusipirkti šalmą dėl viso pikto... Vairuoti mašiną/motociklą ar bet kokią transporto priemonę Indijoj būtų savižudybė. Čia negalioja eismo juostos, posūkio signalai, šviesoforai. Kas garsiau papypina, tas ir važiuoja.


 Apie orą. Čia taip sausa ir tiek dulkių, kad visą laika miestas tarsi migloj. Nuo stogo būtų gražu pažiūrėti saulėlydį, bet dangus tarsi išplaukęs ir saulė kaip per miglą. Net kvėpuoti kartais būna sunku dėl dulkių.  

 Apie švarą. Labai trumai - čia jos nėra. Visur purvas, dulkės, kvapai, šiukšlės. Nusipirkom šiandien pačios indų ploviklį ir kažką panašaus į Domestos, nes nors ir turim berniuką, kuris ateina kasdien ir išplauna indus, jis juos plauna tik su vandeniu. Kaip ir visa kita, kas turėtų būti valoma – virtuvės stalas, vonia... Kuomet pradėjom viską šveist su valikliais, indai žiūrėjo išpūtę akis: „Taigi čia švaru!“.

Maistas čia aštrus. Netgi jeigu indai sako, kad patiekalas neaštrus, jis vis tiek turi tiek prieskonių, kad burna dega. Prireiks laiko, kol susigaudysim, ką čia galima valgyti, o ko ne.

Labai sunku suvokti, kokio dydžio yra 16 mln gyventojų miestas. Pagal statistiką jo plotas 1843 km2. Palyginimui Vilniaus plotas 401 km2, Kauno 157 km2.  Todėl kai reikia pasigavus rikšą susitarti dėl kainos, kartais gaunasi taip, kad už 1 USD kelionė trunka ir 5 ir 15 minučių. Primenu, greitis čia apie 80km/h.

Apie kultūrinius skirtumus. Matėm labai daug vyrų, vaikštančių susikabinus rankomis arba per juosmenį. Tai normali draugystės išraiška.

Na ir pabaigai, taip atrodo čekis, apsipirkinėjant kioske. Normalaus ir mums įprasto prekybos centro dar neradom...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą