2012 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Holi!

Indija šiandien švenčia. Jau nuo pačio ryto buvom apmėtytos vandens balionais. Važiuojant rikša irgi gavom vandens bombų. Spalvoti gatvėse vaikšto visi. VISI. Netgi musulmonai, kuriems Holi nėra šventė, gauna bent po tašką ant kaktos.

Holi kilo iš senų laikų, kuomet kastų sistema Indijoje buvo ypač ryški. Išsidažius veidą, nebeįmanoma atskirti, kas esi, todėl tu tarsi prarandi savo tapatybę ir nebelieka nelygybės. Tad Holi iš esmės yra džiaugsmo šventė.

Kuomet keliavom 100 metrų nuo gatvės iki namų, sutikti vaikai, moterys, vyrai, visi norėjo su mumis pasisveikinti ir nuspalvinti mūsų veidus. Taigi atrakcija nereali, baltaodės spalvotos!

O po pietų susitikom su kitais stažuotojais ir važiavom į vadinamą fermą - vakarėlio teritoriją po atviru dangum, kur grojo grupės, buvo maisto ir gėrimų, baseinas ir aišku daug spalvų:)

Prieš išeinant beveik tikrąja to žodžio prasme panardinom save į aliejų, išsitepėm plaukus. Nes niekada nežinai, kokius dažus gausi. Gali būti tokia chemija, kad paskui pora savaičių nenusiplaus. Indai iš Aiesec'o pasakojo, kaip pernai viena blondinė mergaitė vaikščiojo 3 savaites žaliomis sruogomis. Na bet man viskas ok, žalios dėmės nuo veido nusiplovė, plaukai irgi nebe geltoni. Nors prausiausi ilgai. O rūbai... Dar svarstau, ar bandyti skalbti, bet jaučiu keliaus jie į šiukšlių dėžę. 

Nuotraukose mes jau kelis kartus nudažyti, nusivalę, vėl nudažyti. Galiausiai su Mikaela įšokom į baseiną ir nors šiek tiek atgavom veido spalvą :)

Beprotiška šalis, beprotiškos ir šventės :)
O čia galit pasižiūrėti tikrai įspūdingų nuotraukų --> http://www.boston.com/bigpicture/2012/03/lathmar_holi_festival.html




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą